Китай смята, че всички усилия трябва да бъдат признати в подкрепа на

...
Китай смята, че всички усилия трябва да бъдат признати в подкрепа на
Коментари Харесай

Китай отрича да подхранва пламъците на войната в Украйна

Китай счита, че всички старания би трябвало да бъдат признати в поддръжка на ограниченията за мир към войната сред Русия и Украйна. Това съобщи говорителката на китайското външно министерство Мао Нин, представена от " Ройтерс ".

Тя акцентира, че страната ѝ в никакъв случай не е " раздухвала огън нито е подхранвала пламъците ".

Коментарът ѝ идва, откакто украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия и Китай в опит да подкопаят плануваната от него среща на върха за световен мир в Швейцария в средата на юни.

Китай отдава огромно значение на връзките си с Украйна и остава негов максимален търговски сътрудник, съобщи Мао и добави, че позицията на Китай по отношение на мирната конференция е доста " отворена и транспарантна ".

" Вярваме, че можем да получим разбирането и поддръжката на всички страни ".

Швейцария се стреми към необятна активност от разнообразни елементи на света за срещата на върха, която Берн се надява, че ще постави основите за кротичък развой в Украйна.

Въпреки че Русия и Китай оповестиха връзки " без ограничавания " единствено дни преди Москва да стартира нашествието си в Украйна през февруари 2022 година, досега Пекин избягваше да дава на Русия действителни оръжия и муниции за военните ѝ старания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР